Työharjoittelu modernissa tietotyössä häiriötilanteen aikana – harjoittelija Sini kertoo kokemuksistaan Strixillä

Opiskelija _ Työharjoittelu
Vierailija
Sini Sundqvist

Me Strixillä haluamme olla mukana kouluttamassa tulevaisuuden osaajia. Koemme tämän mahdollisuutena niin työnantajalle kuin opiskelijallekinTiimiämme on vahvistanut työharjoittelija Sini Sundqvist, joka erikoistuu liiketoiminnan perustutkinnossaan markkinointiviestintään, sisällöntuotantoon ja palvelumuotoiluun. Annetaan Sinin esittäytyä ja kertoa työharjoittelustaan sekä kokemuksistaan meillä. 

 

Työharjoittelussa alanvaihtaja haluaa muutakin kuin keittää kahvia

Olen neljänkymmenen vuoden paremmalle puolelle ehtinyt aikuisopiskelija. Aiemmalla työurallani työskentelin varhaiskasvatuksessa sekä ICT-alan asiakaspalvelussa, joista koen saaneeni hyviä valmiuksia myös tulevaan ammattiini.   

Aloin etsiä työharjoittelupaikkaa viime syksynä, ja vallitsevan häiriötilanteen seurauksena tiesin harjoittelupaikan löytämisen haastavaksi. Halusin löytää koulutusta ja kiinnostustani vastaavan työssäoppimispaikan. Muutaman sopivan sattumuksen kautta otin yhteyttä Strix Marketingiin. Vaikutuin Strixin Minnan kertoessa, että he haluavat tarjota harjoittelijalle opettavaa ja mielekästä tekemistä kuvainnollisen kahvinkeittelemisen sijaanNäyttääkseni Minnalle senhetkisen tasoni toteutin pienen ennakkotehtävän.  

 

Strixiläisten kokemus näkyy harjoittelussani 

Strixille harjoitteluun pääsy on yksi tämän vuoden merkittävimmistä kohokohdista. Strixiläisillä on laajaa kokemusta opetuksesta ja opiskelijoiden kanssa työskentelystä, kuten esimerkiksi opetustyöstä XamkillaHeidän kokemuksensa opetuksesta on heijastunut minuun välittömästi harjoitteluni aikana. Strixin ensimmäisenä työharjoittelijana olen kokenut työssäoppimiseeni suhtauduttavan valtavalla intensiteetillä.  

Ensimmäinen kuukausi on hurahtanut todella vauhdikkaasti. Työskentelemme modernissa tietotyössä, ja olen valtavan kiitollinen harjoittelupaikastani. 

Strixin porukka on osoittanut täysin mahdolliseksi ottaa harjoittelijan myös tässä vallitsevassa häiriötilanteessa. Työssäoppiminen modernissa tietotyössä on mahdollista suorittaa, kun kaikki ovat sitoutuneet asiaan  ja sitä tämä työyhteisö on.  

 

Modernin tietotyön mahdollisuuksia 

Heti ensimmäisestä päivästä lähtien minua on perehdytetty huolellisesti. Kysymysten herätessä aina joku työkavereista on valmiina auttamaan minua. Toki moderni tietotyö vaatii myös opiskelijalta vahvaa sitoutumista ja itseohjautuvuutta, mutta tämä valmistaa minua tulevaa työelämää varten ja opettaa ottamaan vastuuta heti alusta alkaen. Yhteydenpidossa käytämme Teamsia, joka oli minulle tuttu jo kouluni verkko-opintojen myötä. Työharjoittelussa silmäni ovat avautuneet Teamsin monikäyttöisyydestä. Viikoittaiset säännölliset palaverit ja tarvittaessa pidettävät lyhyemmät palaverit varmistavat opintojeni edistymisenTeamsin keskustelun kautta saan myös nopeasti yhteyden strixiläisiin akuuteissa kysymyksissä.  

 

Olen päässyt kehittämään Strixin omaa viestintää kannustavassa työyhteisössä 

Ensimmäisen kuukauden aikana olen kehittänyt Strixin omaa viestintää tekemällä tutkimustyötä eri kanavissa. Tutkimustyöni on johtanut toimenpiteiden suunnitteluun ja jopa toteutukseen. Viimeisimpänä suunnittelin, ideoin ja käsikirjoitin Strixin LinkedIn-kanavaan yrityksen pääsiäistervehdyksen, jonka toteutuksessa sain itsekin olla mukana. Työyhteisön rakentava suhtautuminen töihini on yllättänyt minutStrixiläiset ovat todella kannustavia ja tekemäni työt on otettu vastaan ”ihan oikeina töinä”. Olen myös päässyt kehittämään ideoitani eteenpäin, eivätkä tekemäni tehtävät ole jääneet pöytälaatikkoon. Niiden pohjalta on herännyt paljon keskustelua. Asioita on lähdetty jatkojalostamaan ja olen saanut olla prosessissa mukana. 

En malta odottaa mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Strixiltä olen löytänyt unelmieni työssäoppimispaikan. Olen varma, että saamani opit tulevat olemaan todella tärkeitä tulevaisuuteni kannalta. Jo ensimmäinen kuukausi on vahvistanut tämän olevan työtä mitä haluan tehdä, ja tässä työyhteisössä olisi mahtavaa olla opintojen jälkeenkin.

Käy katsomassa ensimmäistä koordinoimaani projektia Strixillä!

⇒Tässä linkki videoon

Lue myös Xamkin opiskelijan vieraskynäartikkeli

Omnichannel kasvattaa markkinoinnin ROI:ta

Kirjoittaja

Vieraileva kirjoittaja

Sini Sundqvist

CONTENT MARKETING TRAINEE

Sini on markkinointiviestinnän ja sisällöntuotannon tulevaisuuden osaaja. Motivoitunutta työharjoittelijaa vievät eteenpäin halu oppia ja ylittää harjoittelupaikan ohjaajien odotukset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *