VVA Systems Oy

VVA-Palvelut Oy kasvoi kivijalkamyymälästä koko maan laajuiseksi verkkokaupaksi

Verkkokauppa

Kannustavan ja tukevan yhteistyön avulla VVA-Palvelut Oy (nyk. VVA Systems Oy) on kehittänyt toimintaansa ja saanut liiketoimintaansa merkittävää kasvua. Yhtenä hienoimmista saavutuksista yhteistyön aikana on toiminnan laajentaminen maanlaajuiseksi verkkokaupaksi.

ICT-alan monitoimiyritys VVA-Palvelut Oy:n yrittäjät olivat tiedostaneet jo pitkään, että yritystoiminnan kasvamisen kannalta olisi tärkeää hyödyntää monipuolista markkinoinnin osaamista, raikastaa yritysilmettä ja laajentaa yrityksen ydintoimintaa verkkokaupaksi. Yrityksen sisältä puuttui muutoksien vaatimaa erikoisosaamista ja ennen kaikkea aikaa ja muutokset jäivät hautumaan parempaan ajankohtaan.

Strix Marketing Oy:n ja VVA-Palvelun yhteistyö sai alkunsa, kun VVA-Palvelun yrittäjä Mikko Väisänen kuuli tuttavaltaan vahvan suosituksen Strixin palveluista. Suositusten perusteella yrityksien välillä alkoi vuoropuhelu, joka johti yhteiseen tapaamiseen: ”Meidän yhteistyömme lähti siitä, että Kari soitti noin vuosi sitten ja ehdotti sparrailuhetkeä. Minä lähdin, eikä ole tarvinnut katua”, kertoo Mikko yhteistyön alkusysäyksestä.

Asiantuntijan maine kasvuun laadukkaalla sisällöllä

VVA-Palvelut Oy:llä on vahva ja monipuolinen ammattitaito ICT-alalta ja tätä haluttiin tuoda esille myös yrityksen markkinoinnissa. Asiantuntijamainetta alettiin kehittämään sisällöntuotannolla, webbisivujen blogiosiolla ja asiakasreferensseillä. Samalla internetsivut uudistettiin asiantuntijamaineeseen sopivammaksi.

”Asiantuntijamaineemme on noussut suunnitelmallisen markkinoinnin, sisällöntuotannon ja uusien internetsivujen myötä. Nykyään meihin otetaan yhteyttä ympäri Suomea”, kommentoi Mikko.

Asiantuntijamaineen kasvuun vaikuttaa myös yrityksen panostaminen sosiaaliseen mediaan. Strix Marketing järjesti yrittäjille koulutuksen, jossa kiinnitettiin huomiota yrityksen suurimpiin haasteisiin etenkin Facebookissa: ”Koulutuksesta jäi mieleen selkeä kuva siitä, minkälaiset julkaisut sosiaalisessa mediassa toimivat ja sitouttavat parhaiten. Päivitystiheys, suunnitelmallisuus ja roolien jakaminen ovat sellaisia, joihin panostamme koulutuksen jälkeen enemmän”, kertaa Mikko oppimaansa koulutuksesta.

Verkkokauppa haltuun vahvalla osaamisella

Liikevaihdon kasvattamisessa yhtenä vaihtoehtona on ollut toiminnan laajentaminen verkkokaupaksi. VVA-Palvelut Oy:n yrittäjien vahva ICT-alan tuntemus ja sitoutuminen verkkokaupan toteutukseen mahdollisti käytettyjen tietokoneiden huippuluokan verkkokaupan luomisen. Yrittäjien vahva näkemys verkkokaupan tavoitteista auttoi Strixiä luomaan VVA-Palvelulle juuri heille räätälöidyn verkkokauppakokonaisuuden. Yhdessä luotu käytettyjen tietokoneiden verkkokauppa mahdollistaa nyt suomalaisille ja ruotsalaisille yrityksille, kuluttajille ja opiskelijoille vaivattoman ja edullisen ostokokemuksen: ”Näemme verkkokaupan yhtenä yrityksemme lisäpalveluna, jota voimme tarjota niin yrityksille kuin kuluttajillekin.” kertoo Mikko.

Verkkosivut: Neuvonen Palvelut Oy ja Tietokoneliike.fi
Strix toteutti Neuvonen Palvelut Oy:n verkkosivu-uudistuksen sekä Tietokoneliike.fi-verkkokaupan.
Tietokoneliike.fi-sivujen tuotenäkymä
Tietokoneliike.fi-vekkokaupassa on aina ajantasalla oleva tuotevalikoima ja asiakkaan on helppo löytää juuri hänelle sopiva tuote.

Verkkokaupan menestykseen vaikuttaa teknisen toteutuksen lisäksi markkinointi ja sitä kautta ihmisten tietoisuuden kasvattaminen saatavasta palvelusta. Verkkokauppakokonaisuuteen kuului palvelun lanseeraus, jonka avulla varmistettiin verkkokaupalle hyvä alkusysäys eli tietoisuuden leviäminen ja ensimmäiset tilaukset.

”Verkkokaupan suunnittelussa, toteutuksessa ja markkinoinnissa olemme saaneet Strixilta korvaamatonta apua. Verkkokaupan menestyksestä saamme kiittää Strixin vahvaa osaamista ja yhteistyötä”, kertoo Mikko verkkokauppaprojektista.

Syvällä yhteistyöllä suuria vaikutuksia

Tiiviillä ja syvällä yhteistyöllä on saatu aikaan paljon ja tästä on osoituksena mm. VVA-Palvelut Oy:n liikevaihto, joka on kokenut positiivisia muutoksia vuoden aikana ”Meillä on joka kuukausi noussut kivijalkamyymälän tilauksien määrä. Tällä hetkellä yrityksemme työtilanne on kasvanut kolminkertaiseksi verrattuna viime vuoteen. Uskon vahvasti, että Strixiltä saatu apu on edesauttanut tilannetta”, kertoo Mikko yhteistyön saavutuksista. Useimpia hyötyjä ei kuitenkaan pysty mittaamaan rahassa, kuten työyhteisön tietoisuuden kasvamista ja yrittäjän osaamisen kehittymistä.

”Meillä on nyt kumppani, jolta voi kysyä mitä vain. Se antaa meille työrauhaa siitä, että jos tarvitsemme apua, saamme varmasti sitä”, toteaa Mikko hymyillen.

Uudet projektit on tulevalle kaudelle jo mietitty ja yhteistyö Strixin ja VVA-Palvelut Oy:n välillä jatkuu markkinoinnin ja liiketoiminnan kehittämisellä. ”Jos sinua kysytään Strixin toimesta sparrailutapaamiseen, suostu. Meille yhteistyö on ollut todella helpottavaa ja palkitsevaa”, vinkkaa Mikko yhteistyökumppanistaan.

Yritys

VVA Systems Oy

VVA Systems Oy on ICT-alan monitoimiyritys, joka palvelee tietotekniikan, valvontakameroiden, antennien sekä AV-ratkaisujen parissa Itä-Suomen alueella. ICT-palveluiden ja kivijalkamyymälän lisäksi yrityksen tuore verkkokauppa Tietokoneliike.fi myy käyttövalmiiksi asennettuja käytettyjä tietokoneita yrittäjille ja kuluttajille osoitteessa www.tietokoneliike.fi.