Savonlinnan Rakennus- ja Peltityö Oy

Verkkokauppa kivijalkaliikkeen tueksi – Kohti omnichannel-asiakaskokemusta

Verkkokauppakonsepti

Strix Marketing Oy suunnitteli ja konseptoi savonlinnalaisen rakennusalan yrityksen liiketoimintoja ja palvelumalleja pitämällä omnichannel-asiakaskokemuksen kaiken keskiössä. Verkkokauppa sekä uudet palvelumallit nostivat Savonlinnan Rakennus- ja Peltityö Oy:n pk-yritysten edelläkävijöihin.

Asiakkaat haluavat asioida entistä enemmän aika- ja paikkariippumattomasti, mutta tarvittaessa saada henkilökohtaista apua ja neuvontaa kivijalkaliikkeestä sekä mahdollisuuden tutustua tuotteisiin fyysisesti. Asiakas haluaa itse päättää mistä ja milloin hän ostaa, ja kuinka hän haluaa tuotteet haltuunsa.

Savonlinnalaisessa rakennusalan yrityksessä tiedostettiin ostotapojen ja -käyttäytymisen muutokset. Muutoksesta ja nousevista trendeistä huolimatta rakennusala on ollut muita toimialoja hitaampi digitalisaatiossa ja monikanavaisessa myynnissä sekä asiakaskokemuksessa.

Verkkokaupan ja kivijalkaliikkeen saumaton yhteistoiminta haastaa yrityksiä. Moni yritys saattaa toimia monikanavaisesti, mutta jokainen myynti- ja palvelukanava ovat itsenäisiä, jolloin saumaton asiakaskokemus ei pääse toteutumaan.

Näkymä Savonlinnan Rakennus- ja Peltityön verkkokaupasta tietokoneen näytöllä.

Toinen yritys suositteli Strix Marketingia

”Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä Strix Marketingin kanssa siitä lähtien, kun ICT-alan VVA Systems Oy:n Mikko Väisänen suositteli heitä verkkosivujemme toteuttajaksi. Oli siis luontevaa syventää yhteistyötämme liiketoimintamme kehityksessä”, Savonlinnan Rakennus- ja Peltityön yrittäjä Jukka Raninen kertoo.

Strix Marketing suunnitteli ja konseptoi Savonlinnan Rakennus- ja Peltityölle kivijalkaliikkeen kasvua ja toimintaa kehittävän verkkokaupan sekä palvelumallin erilaisten asiakkaiden tapoihin asioida rakennusalan tuotteita ja palveluja tarjoavassa yrityksessä.

Tavoitteena on asiakkaan täydellinen omnichannel-kokemus, johon Savonlinnan Rakennus- ja Peltityö otti ensimmäiset kehityksen askeleet tämän projektin myötä.

Näkymä Savonlinnan Rakennus- ja Peltityön verkkokaupasta tietokoneen ja mobiililaitteen näytöltä.

Alansa edelläkävijäksi entistä kilpailukykyisempänä

Verkkokaupan myötä paikallisesta yrityksestä kasvaa monipuolisemmin asiakkaitaan palveleva rakennusalan yritys. Myymälää on tarkoitus kehittää kivijalkakauppana ja tilattujen tuotteiden noutopisteenä. Myymälä toimii myös rakennustarvikkeiden ”showroomina” sekä asiakaspalvelussa.

Savonlinnan Rakennus- ja Peltityö nousi alansa edelläkävijäksi uusien palvelumallien ja omnichannel-asiakaskokemuksen kehittämisen myötä. Verkkokauppa ja kivijalkaliike tarjoavat samat tuotteet samaan hintaan. Näin asiakas voi itse valita ajankohdan ja kanavan ostamiselle sekä tilauksen toimitukselle tai noudolle.

”Meillä on nyt valmiina uusi ostamista helpottava liiketoimintamalli, jossa juuri laajennettu kivijalkamyymälä ja verkkokauppamme tukevat toinen toisiaan”, Raninen kertoo.

Uusi verkkokauppa ja palvelumalli tarjoavat niin yksityis- ja yritysasiakkaille kuin taloyhtiöille ja isännöitsijöille entistä sujuvamman asioinnin. Asiakas voi tehdä tilauksen tuotteelle asennuksella tai ilman. Taloyhtiöt ja isännöitsijät saavat tunnukset palveluun, josta tilata vaivattomasti pieniä asennus- ja korjauspalveluja asuntoihin. Esimerkiksi isännöitsijä tai asukas voi ilmoittaa verkkokaupan kautta putkivuodosta kylpyhuoneessa.

Monikanavaisen osto- ja tilausmahdollisuuden lisäksi asiakas voi valita tilaukselleen mieleisensä toimituksen. Asiakas voi tilata tuotteen tai palvelun suoraan kotiin. Tilatun tuotteen voi myös käydä noutamassa myymälästä tai sen kontaktittomalta noutopisteeltä.

”Strix Marketingin ansiosta entistä asiakaslähtöisempi palvelumallimme on tehnyt meistä kilpailukykyisemmän toimijan alallamme”, Raninen toteaa.

 

Jukka Raninen
Yrittäjä
Savonlinnan Rakennus- ja Peltityö Oy

Yritys

Savonlinnan Rakennus- ja Peltityö Oy

Vuonna 2009 perustettu rakennusalan palveluihin erikoistunut yritys Savonlinnan sydämessä. Savonlinnan Rakennus- ja Peltityö tarjoaa kaikki rakennusalan palvelut kattavasti ja joustavasti asiakkaan tarpeen mukaan. Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä lähes 30 paikallista rakennusalan ammattilaista, joilla on pitkä työkokemus alalta.